Store Overbygning

Velkommens til Store Overbygning på Rørvig Friskole. Store Overbygning består af 8. og 9. klasse og vi holder til på 1. sal sammen med Lille Overbygning.

Her kan du se, hvem der er klasserepræsentant i din klasse samt hvem, der har klassens skolenøgle >>

De fleste af 8. og 9. klasses  lektioner i ugens skema læses enten fælles for store overbygning med flere lærere eller årgangsdelt. 

Nolge få  lektioner foregår på tværs  af hele den samlede overbygning, altså  fra 6. -9.kl. med flere lærere, naturligvis.  Det drejer sig om følgende: 
-Nyhedstimen, hvor eleverne hører radioavis, debatterer og tager stilling til nationalt og globalt aktuelle problematikker på samfundsniveau. 
-Værkstedsordningen, hvor eleverne vælger sig på kreative tilbud, som de forbyder sig i.
-Staveholdene, som er to ugentlige grundfagstimer, hvor eleverne fra 6.-9.kl. deltager i stave- og læseundervisning på det niveau, de har brug for. Således udfordres den enkelte elev tilpas og udvikler sig mest muligt. 

I store overbygning er slutmålet, nemlig folkeskolens afgangsprøve FSA, tæt på. Her lægges sidste hånd på værket. Over to år samles materialer til de afsluttende tekstopgivelser, der danner rammerne for FSA. Med god planlægning  og solidt overblik fastholder læreren i udskolingen kursen frem mod slutmålet, ad Margueritteruten. Således fortsætter de kreative lilleskolemetoder helt frem til målstregen, FSA.

Se alle skolens ansatte her >>

Tilbage