Featureuge 2017 - Vikinger og nordiske Guder

Sider

I hele uge 5 er der featureuge om vikinger og nordiske guder!

Mandag begyndte med morgensamling og fortællingen om Thors brudefærd. Derefter gik alle elever ud på de forskellige hold, hvor de skal arbejde hele ugen: smykkeværksted, våben og kamp, foldebøger, vikingeskibe, mad og opdagelser, model af en landsby og skyggeteater. Skolen summer af energi, arbejdsomhed og nysgerrighed på emnet. Vi glæder os til resten af ugen og til fredag, hvor holdene fremviser for hinanden.

Tirsdagen  begyndte med fortællingen om Balders død, og så gik værkstederne ellers i gang.

Onsdag hørte vi først om Odin. Hvordan han fik sin hest, mistede sit øje, osv. Så gik værkstederne i gang. Gæstelærere var på besøg og instruerede de yngste fra mad- og opdagelsesholdet i at gå med metaldetektorer. Det var spændende at prøve og de fandt skam også noget!! I morgen er det de ældstes tur, fra holdet på opdagelse, som skal ud med metaldetektorerne. I dag blev de første sværd færdige på kampholdet - og straks taget i brug i god leg.

Torsdagens morgensamling stod på fortællingen om dengang Thor var på fisketur og fik selveste Midgårssormen på krogen. På værkstederne lægges sidste hånd på værkerne så alt er klart til fremvisning i morgen. I aulaen er forhæng monteret, så nu øves skyggeteater der. Kampholdet gør sig klar til at afvikle det store slag på skydebanen efter frokost... Jo, der er virkelig gang i vikingerne på Rørvig Friskole :-)

Sidste dag i featureugen begyndt med at Iduns forældre, Zafir og Tom fortalte om hverdagslivet for vikinger m.fl. Det var rigtig spændende at høre dem fortælle og de fremviste deres flotte vikingedragter og smykker. 
 
-Foldebøger: læste højt af deres bøger og fortalte om livet som vikinger, fx om hvordan man farvede med tis. De gjorde det rigtig godt. 
-Mad og opdagelser: fortalte om de rette de havde lavet og om de smagsprøver der stod klar til os alle. De fortalte også om at gå med metaldetektorer og om det danefæ, som blev fundet ved møllen sammen med museumsfolkene. Tak for dejlige mad og tillykke med fundet:-), hvor heldigt !!!
-Vikingeskibe: fortalte om deres arbejdsproces og viste fotos derfra. De fortalte også generelt om skibene og viste deres to meget flotte skibe frem. Meget flot håndværk.
-Smykkeholdet: forklarede deres arbejdsproces og inviterede til en imponerende udstilling, som vi alle gik op og så. Alle elever havde skrevet deres navne med runer, så man kunne læse, hvem der var kunstneren bag.
-Model af en landsby: havde taget fotos af deres by og forklarede via dem, hvad de havde fremstillet. Det samlede produkt stod i aulaen, så alle kunne se nærmere på det i pausen. Meget detaljeret og rigtig flot. 
-Kampholdet: fremviste deres våben og fortalte om dem. De fremførte også deres vikinge-kamp-brøl med hævede sværd og skjoldene klar. Farlige krigere med gode kampregler. Et hold, der gnistrede af glæde!
-Skyggeteater: fremførte historien om Balders død. Det var så flot lavet og en fornøjelse at se. Alle fulgte godt med i handlingen. Historien slutter tragisk og sørgeligt, men så var det nu rart, at holdet havde digtet lidt videre og tilføjet en alternativ og meget mere rat slutning, hvor Balder lever op og er med i en glædesfest! 
 
Tak for en dejlig afslutning på en kreativ og lærerig feature! Det har været en fed uge fyldt med "RF-værdiggrundlag"

Tilbage